Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Házilag

 

 

házikészitésű griptape, pogi

2011.10.14

Na ez a trükk arról szól, hogyan készítsetek házilag gripet meg pogikat. A griphez két fajta módszer is van:
1. ha pingpongozol akkor tuti hogy van egy rossz ütőd aminek a színes borítása alatt szivacs van.Na ezt a szivacsot szedd le borítás nélkül ha ez megvan ragasz a tetejére 150es smirglit folyékony ragasztóval. és ezt az egészed tedd a deszkára kétoldalú ragasztóval.
2. módszer a 150es smirgli alá ragasz 2oladlu ragasztót és így ragaszd a deszkára.

most jönnek a pogik, erre is 2 módszer van:

1. fogsz egy vékony drótot leszeded késsel róla egybe a borítást feldarabolod.
2. fültisztítónak a pálcáját darabolod fel.

függő házilag

2011.10.14

Ha nincs fingerboardod és már készítettél egy lapot akkor készíts függőt is! Vágj le kb 2 és fél centi széles és fél centi magas és fél centi széles fadarabot (mondjuk egy deszkából). Ragaszd fel a lapra mind a kettőt. Kerekeket szerezz mondjuk régi kisautóról. A kerekeket egy olyan kis szögre húzd fel amilyenre rámegy és gurul is, ha felraktad akkor a szöget üsd bele a fa függőbe úgy, hogy a kerék leérjen és gurulni tudjon. Mind a négy kereket rakd fel. Ha a szög túl hosszú és nagyon lötyög a kerék akkor vágj le belőle a felrakás előtt. Gondolom nem kell mondanom, hogy a hegynek a lapos teteje legyen kívül:D Na akkor kész is az házi fingerboardod!

fingerboard lap házilag

2011.10.14

Ez nagyon erős, ha megszárad! Olyan papírlap kell, ami a füzeteknek az előlap, erősebb mint a sima. 5 vagy annál több réteget összeragasztasz, berakod két igazi műanyag lap közé csipeszekkel, összeszorítod, de úgy ragaszd össze, hogy téglalap formája legyen. Aztán ha összeállt (2-3 nap), kiszeded és csak akkor vágod ki gyenge csiszolópapírt. Ráraksz azt is téglalap formában, és egy erősebb, durvább csiszolópapírral körbecsiszolod, és kifúrod a lyukakat. Mintát is festhetsz rá temperával, de az, ha úgy hagynád, megfogná a kezed, vagy valamit beszínezne, ezért faragasztóval átkened (folyékonnyal), és kész. Normál deszka függőt ráraksz, és kész. A kerék is normál. 

 

cső

2011.10.14

Cső: Ez már kemény dió! Kell hozzá : 6 DB egyméretü hurkapálcika és 4DB 4-5cm-es hurkapálcika. A 6 egyméetüből csináltok egy piramis alakot és körbetekerjük celluxal:Miután ezt jó alaposan köröltekertük celluxal készítenünk kell 2DB lábat. Két hurkapálcát a 4 közül fektetve lerakruk és körűltekerjük celluxal:Azután megcsináljuk ezt mégegyszer a két lábat celluxal odaragasztjuk a csőhöz és kész is. 

 

negyedcső vagy félcső

2011.10.14

Kell egy teásdoboz vagy akármilyen kicsi doboz:

Lehetőleg körzővel a dobozra úgy rajzoljatok kört hogy mind a két oldalánál metsze a lapot (teheát az sarkánál).Ezt a másik oldalon is csináljátok meg. A rajz mentén vágjátok ki és kaptatok egy félcsövet aminek üres a belseje.Lehetőleg valamilyen súlyt (pl.:kavicsokat) és rakjátok bele a félcsőbe így nehezebben fog elcsúszni. Fogjatok egy egy vastag lapot (Én félfamentes rajzlapot ajánlok) vagy ragasszatok össze vagy 3-4 vékony lapot és rakjátok rá a félcső üreges végére. Értelemszerüen vágjátok méretre, ragasszátok oda celluxal és mindkét alját is ragasszátok le celluxal (én azért ajánlom mert így könnyebb felmenni vele FB-vel). És vájola kész is van! 

 

lépcső(másként)

2011.10.14

Gyufásdobozokkal kell dolgozni
3 gyufásdobozt egymás mellé ragasztasz,de ezt annyiszor kell megcsinálni,amilyen magas lépcsőt akarsz és ezeket ragszd össze úgy,hogy minden összeragasztott gyufásdoboz egy kicsit beljebb legyen és így lesznek meg a lépcsőfokok
Ha végeztél,akkor esetleg az egész közepére lehet rakni hurkapálcából korlátot
Videó sajna nincs
Remélem érthető voltam 

 

lépcső

2011.10.14

Először is: Fogjunk egy hosszú falécet.Szélessége kb. 1 cm legyen.Én fokonként 12cm hosszúságot jelöltem.Számoljuk ki hány fokos lépcsőt szeretnénk.Én 3-at. Tehát ahhoz 6db ilyen kis 12cm-es darab kell.
Ha ezek megvannak akkor szükségünk lesz egy fa lapra amire "rátelepítjük".Ez legyen 12cm hosszú és 3cm széles.(Vagyis a szélessége annyi legyen,hogy ráférjenek a lapok.)Ezután már csak össze kell szegelni őket. És kész is.

Mielőtt belevágnál mérd le pontosan a darabokat,és jelöld be őket.Felnőtt felügyelet mellett vágj bele,hogy ne történjen semmi baj

pad

2011.10.14

kellékek:2 db 3-5cm-magas minimum 1-2cm széles 5-10-cm hosszú rétegelt lemez vagy falap
egy ugyanolyan vagy max 1-2-cm-mel hosszabb falapra szögek + [nem szükséges,kiegészítő] olyan hosszú fém cső,rúd.stb.mint a nagy falapod [amiből 1 van]

elkészítés:a nagyobb falap közepére igazítod az egyik lapot kihagysz 3-4cm-et és odarakod a másikat ha jól beállítottad szögezd oda, ha ez megvan akkor ragaszd rá a csövet és késszen is van

ez sem egy nehéz dolog és szerintem jó. 

 
 

 

 

Cikkek

lépcső

2011.10.15

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Házilag | Hozzászólások: 0

cső

2011.10.15

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Házilag | Hozzászólások: 0

fingerboard lap házilag

2011.10.15

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Házilag | Hozzászólások: 1

Föggő házilag

2011.10.15

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Házilag | Hozzászólások: 0

Grip Tape cserélése

2011.10.15

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Házilag | Hozzászólások: 0

házikészítésű griptape,pogi

2011.10.15

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Házilag | Hozzászólások: 0

pad

2011.10.15

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Házilag | Hozzászólások: 0